Have you joined my free Facebook group? If not, you should! JOIN NOW

MASTERMIND
15TH OCT 2022

CONFERENCE
16TH OCT 2022

SYDNEY CBD – TBC

10+
SPEAKERS

JOIN
WAITLIST

Let’s make copy
great again!

Australia’s favourite dedicated copywriting conference is back. And this time it’s in Sydney

It’s jam-packed with content to help you learn new copywriting skills, connect better with your customers, stay on top of the latest trends and learn how to manage the business side of copywriting.

This is your chance to truly embrace your copywriting career, whether you’re an in-house writer, content writer, marketing manager or copywriting  freelancer.

You’ll also get to meet other copywriters, share your highs and woes, and become part of the Australian copywriting community.

We’ve picked some of Australia’s most successful copywriters, marketers, digital experts and business gurus to bring you the topics that matter most.

No fluff. No filler. Just an entire day of seriously helpful content.

The take aways

So what will you take away from The Copywriting Conference?

Sure, we’ll have the traditional goodie bags and heaps of free mints.
But that’s not what we’re talking about.

Our speakers will also be supplying core copywriter nuggets of advice, wisdom and know-how. Here are the core conference takeouts:

 

  • Raise the curtain on your X factor: Learn to celebrate your “you-ness” in your brand
  • The multicultural copywriter: A sundae, not plain vanilla: See why embracing diversity in your writing makes it better (and more inclusive)
  • Show your work: The pedantic yet essential art of fact-checking: Understand why it’s important to keep things factual in an age of fake news
  • Creative copywriting for social media ads that convert: Learn to craft copy that stands out and gets all the right attention
  • What happens to your content once it goes live: Keep track of your content after hitting the publish button
  • Every cent I’ve ever earned: See how a successful copywriter manages their income
  • What being an in-house copywriter taught me about freelancing: Benefit from the tips of a former in-house copywriter
  • How to be a brave, healthy copywriter: Learn to step out of your comfort zone and thrive
  • Overcoming the imposter syndrome: Become confident enough to shout, “I AM COPYWRITER!”

And of course, it’s a great opportunity to mingle with other copywriters, marketers, content creators and in-house agency copywriters, share ideas, and make new contacts. It’s time to step out from behind your screen and meet other copywriters in the flesh.

Who should attend?

The Copywriting Conference prides itself on being an inclusive, welcoming, warm and friendly event and is suitable for:

CONTENT
CREATORS
MARKETING
MANAGERS
IN-HOUSE
COPYWRITERS
FREELANCE
COPYWRITERS

The Presenters

We’ve gathered some of Australia’s best minds to share their know how with you.

Kate Toon

Kate Toon

Samantha Leith

Samantha Leith

Christine Corcoran

Christine Corcoran

Jonathan Crossfield

Jonathan Crossfield

Kate Merryweather

Kate Merryweather

Rashida Tayabali

Rashida Tayabali

Lisa O'Sullivan

Lisa O'Sullivan

Andrew Hubbard

Andrew Hubbard

Cal Chikwendu

Cal Chikwendu

Vahe Arabian

Vahe Arabian

Nerissa Bentley

Nerissa Bentley

Tanya Abdul Jalil

Tanya Abdul Jalil

The MC

This year will be like no other with Kate Toon MCing the event herself. Kate is a word beast at heart and while other copywriters talk the talk, Kate has walked the walk. She’s an award-winning SEO copywriter and SEO consultant with over two decades experience in all things advertising and digital.

kate-toon-mc

The Schedule

Time
8.30am
Duration
30 mins
Speaker
Registration
Topic
Time
9.00 - 9.20am
Duration
20 mins
Speaker
Kate Toon
Topic
WELCOME TO COPYCON
Time
9.20 - 9.50am
Duration
30 mins
Speaker
Samantha Leith
Topic
RAISE THE CURTAIN ON YOUR X FACTOR
Time
9.50am - 10.20am
Duration
30 mins
Speaker
Rashida Tayabali
Topic
THE MULTICULTURAL COPYWRITER: A SUNDAE, NOT PLAIN VANILLA
Time
10.20 - 10.50am
Duration
30 mins
Speaker
Jonathan Crossfield
Topic
SHOW YOUR WORK: THE PEDANTIC YET ESSENTIAL ART OF FACT-CHECKING
Time
10.50 - 11.20am
Duration
30 mins
Speaker
Morning Tea Break
Topic
Time
11.20- 11.50 am
Duration
30 mins
Speaker
ANDREW HUBBARD
Topic
CREATIVE COPYWRITING FOR SOCIAL MEDIA ADS THAT CONVERT
Time
11.50 - 12.20 pm
Duration
30 mins
Speaker
VAHE ARABIAN
Topic
WHAT HAPPENS TO YOUR CONTENT ONCE IT GOES LIVE
Time
12.20 - 12.50 pm
Duration
30 mins
Speaker
TBC
Topic
TBC
Time
12.50 - 1.00 pm
Duration
10 mins
Speaker
NEWBIE COPYBEAST
Topic
TOPIC TBC
Time
1.00 - 2.00pm
Duration
60 mins
Speaker
LUNCH BREAK
Topic
Time
2.00 - 2.30 pm
Duration
30 mins
Speaker
KATE MERRYWEATHER
Topic
EVERY CENT I'VE EVER EARNED
Time
2.30 - 3.00 pm
Duration
30 mins
Speaker
SPEAKER TBC
Topic
TOPIC TBC
Time
3.00 - 3.30 pm
Duration
30 mins
Speaker
LISA O'SULLIVAN
Topic
WHAT BEING AN IN-HOUSE COPYWRITER TAUGHT ME ABOUT FREELANCING
Time
3.30 - 4.00 pm
Duration
30 mins
Speaker
AFTERNOON TEA BREAK
Topic
Time
4.00 - 4.30 pm
Duration
30 mins
Speaker
PANEL: NERISSA BENTLEY, CAL CHIKWENDU, TANYA ABDU JALIL
Topic
HOW TO BE A BRAVE, HEALTHY COPYWRITER
Time
4.30 - 5.00 pm
Duration
30 mins
Speaker
CHRISTINE COCORAN
Topic
OVERCOMING THE IMPOSTER SYNDROME
Time
5.00 - 5.30 pm
Duration
30 mins
Speaker
KATE TOON
Topic
TCCS MEMBER OF THE YEAR & WRAP UP
Time
5.30pm
Duration
Speaker
Topic

The Mastermind

The Mastermind Presenters

Kate Toon

Kate Toon

Founder | The Clever
Copywriting School

Matt Fenwick

Matt Fenwick

Content strategist
Information architect
Trainer | TEDx speaker

Johanna Kohler

Johanna Kohler

Copywriter and
SEO keyword specialist

Tony Cosentino

Tony Cosentino

WordPress Coach
and Trainer

Leanne Woff

Leanne Woff

Automation and
outsourcing expert

Amanda VanElderen

Amanda VanElderen

Copywriting guru

Courtney Rogers

Courtney Rogers

Pricing coach

This Full-Day Mastermind with Kate, Matt, Leanne, Johanna, Courtney and Tony, and soon-to-be-announced experts is where you’ll get to dig in to what it really takes to run a successful Freelance Copywriting Business.

We’re limiting attendee numbers to allow for small group discussions and workshopping.

The Mastermind schedule

Time
8.45am
Duration
15 mins
Speaker
Registration
Topic
Time
9.00 - 9.10am
Duration
10 mins
Speaker
Kate Toon
Topic
OPENING
Time
9.10 - 9.40am
Duration
30 mins
Speaker
AMANDA VAN ELDEREN
Topic
The Hybrid Copywriter: Finding the sweet spot between solo and scale
Time
9.40am - 10.10am
Duration
30 mins
Speaker
JOHANNA KOHLER
Topic
Keyword research: How to do it, present it and price it
Time
10.10 - 10.40am
Duration
30 mins
Speaker
TONY COSENTINO
Topic
Everything that's wrong with your website and how to fix it
Time
10.40 - 11.00am
Duration
20 mins
Speaker
COFFEE BREAK
Topic
Time
11.00- 11.30 am
Duration
30 mins
Speaker
COURTNEY ROGERS
Topic
How to double your prices and package them too!
Time
11.30 - 12.00 pm
Duration
30 mins
Speaker
MATHEW FENWICK
Topic
Woeful website structures: How to lose clients and alienate people.
Time
12.00 - 12.30 pm
Duration
30 mins
Speaker
LEANNE WOFF
Topic
How to save time and make more money
Time
12.30 - 1.30pm
Duration
60 mins
Speaker
LUNCH BREAK
Topic
Time
1.30 - 2.15 pm
Duration
45 mins
Speaker
HUDDLE 1
Topic
Sit down with your chosen expert and chat / implement
Time
2.15 - 3.00 pm
Duration
45 mins
Speaker
HUDDLE 2
Topic
Sit down with your chosen expert and chat / implement
Time
3.00 - 3.30pm
Duration
30 mins
Speaker
COFFEE BREAK
Topic
Time
3.30 - 4.15 pm
Duration
45 mins
Speaker
HUDDLE 3
Topic
Sit down with your chosen expert and chat / implement
Time
4.15 - 5.00 pm
Duration
45 mins
Speaker
HUDDLE 4
Topic
Sit down with your chosen expert and chat / implement
Time
5.00 - 5.15 pm
Duration
15 mins
Speaker
WRAP
Topic
Time
5.30 - 7.30pm
Duration
45 mins
Speaker
EVENT
Topic
DRINKS AND NIBBLES (Included in ticket price)

The Networking Event

We’ll be having an optional networking drinks and nibbles after the event in the super snazzy Novotel Manly, in their swanky foyer area, I mean who doesn’t love a foyer!
There will be drinks, nibbles, entertainment and possibly a theme.

Christina Peterson

Christina Peterson is a 26 year old singer/songwriter from New York. She has
spent the last three years in Sydney further exploring her passion for music
and working in the creative industry. Her own sound consists of new age
pop with underlying r&b influences. She gains much of her inspiration from
artists such as Dua Lipa, SZA, Jorja Smith, Olivia Rodrigo, Sam Smith, and
H.E.R, where she uses this inspo to craft lyrics that tell a story. Christina will be
releasing her original work and will continue to pursue her love for music.

Our Sponsors

We’re on the look out for amazing sponsors. Keen to be one? Get in touch.

Feel the love

Some words from previous attendees.

The best Conference I’ve ever been to.

An amazing day full of learning and laughter at the The Copywriting Conference in Sydney yesterday. It would have to be without question, the best Conference I’ve ever been to. Bring on #copycon2018!

Sandy Taylor

The place was right, the speakers were right, the content was right.

When you get a room full of insecure creatives and by the end of the day, they’ve all grown another foot in confidence, you know you’ve done something right.
The place was right, the speakers were right, the content was right, and, above all, the timing was right. It’s hard to believe that until CopyCon, there’d never been a copywriting conference in Australia. I learnt a lot, met terrific people – talented people – made new friends, and walked away with a smile. What more could you ask for?

Steve May

I’ve come away feeling energised and connected with a passionate, creative community of people

Fabulous speakers who not only educated, but entertained – and Kate’s vibrant, down-to-earth personality shining throughout the day. An all round vibe of shared relief to escape our copywriting hovels and be a part of something bigger. I’ve come away feeling energised and connected with a passionate, creative community of people – we copywriters are truly lucky.

Gemma Hawdon

CopyCon was by far the best professional development event I’ve ever been to.

Passionate, intelligent speakers; excellent networking opportunities and great goodie bags. Can’t wait for next year!

Simon Mitchell

The FAQs

When and where is the conference?

The Copywriting Conference takes place on 22nd Oct 2022 (with Mastermind the day before) 
Venue TBC

Do I need to be a professional copywriter to attend?

Not at all, this event is for all copywriters and it will suit anyone who works in marketing. It’s also great for those looking to break into copywriting as a career or those who would like to learn more about copywriting for their small business.

What is the schedule?

The Copywriting Conference offers short sharp training sessions with both skill and business focus. We also have three networking breaks, as well as an optional evening networking do with delicious nibbles.

The day before the conference we have a Mastermind, which is a smaller group event, with great access to speakers and round table discussions.

When will the topics and speakers be confirmed?

We’re hoping to have all speakers and details finalised by September 2022. When the schedule is announced, we reserve the right to vary advertised schedules to add, withdraw or substitute speakers and sessions where necessary.

Can I volunteer at the event?
Volunteer opportunities are offered to members of The Clever Copywriting Community only.
How do I become a sponsor?
We’re on the look out for amazing sponsors, keen to be one get in touch.
 
Do I need to bring a printed ticket?
No. We like trees. We’ll have a list of who’s coming at the registration point.
Will there be Internet access at the conference?
Yes, complimentary Wi-Fi Internet access will be available to all event attendees.
Are meals provided at the conference?
  • At the Conference morning and afternoon tea breaks with refreshments will be provided as well as a buffet lunch.
  • There will be an optional Networking Party from 5.30 pm open to ticket holders only.
  • At the Mastermind a morning tea break, buffet lunch and afternoon tea.
What food options will be available?
We’ll be catering for vegetarians and gluten-free diets. Beyond this it get’s a tad tricky.
How accessible is the venue?

TBC

Can I bring my baby or child to the event?

Small humans under the age of oneish are welcome to attend the event (must come with a parent, babies turning up solo will be turned away). We will have a dedicated MINI COPY BEASTS table at the back of the room. Obviously, if your baby is extra vocal, we ask that you respect other guests and leave the room to chill your small humans out. Sadly we don’t allow larger children at the event as we can’t provide childcare facilities. We do accept childish adults.

Can I bring my service animal to the event?
TBC
What's the loo situation?

TBC

What do I need to bring with me?
We recommend bringing your laptop if you’re the kind of person who likes to type up notes. Pads and pens, water and mints will be provided. There may also be biscuits, and possibly crisps – but I’m not promising anything.
Can I claim the event as a taxable expense?
As this is a training event, it should be a deductible expense. However, we recommend you talk to your accountant about it. We’re words people not numbers people.
What's the dress code?

There’s no formal dress code, be scruffy, be smart, be yourself. 

Are there student, government, group, nonprofit or concession discounts?
No discounts are available, but we’ve worked hard to keep the prices affordable.
How do I buy a ticket?

We’ll let those on the wait list know when tickets become available.

Does the ticket price include accommodation?
No.
Where can I stay nearby? Do you have any hotel discounts?

TBC

Is there parking nearby?

TBC

Where is the nearest train station?

TBC

What's the refund policy?

Tickets are sold on a strictly no refund basis.
But in the event that the Copywriting Conference is cancelled, you will be refunded the face value of the ticket.

If the event isn’t cancelled, but your home State goes into lockdown due to COVID19 and you’re unable to attend the event due to this reason, your ticket will be fully refunded and you’ll be given the option to purchase a video ticket.

If the event is postponed due to COVID19 we will give you the option to have a ticket for the next event or be fully refunded.

The right is reserved to vary advertised schedules to add, withdraw or substitute speakers and sessions where necessary.

Do you have an affiliate program?
Nope.
What COVID precautions are you taking?

We’ll be doing everything we can to make our event as COVID-preventative as possible. 

Social distancing will be encouraged, as well as hand sanitiser available on the premises.

We recommend bringing a mask as a precaution for instances where you are unable to be 2 metres away from others.

If you’re feeling sick leading up to the event we strongly recommend you stay home instead.